בני זוג רבים שמחליטים להתגרש, מוצאים את עצמם לא פעם תוהים לגבי הירושה שאחד מהם קיבל. שכן, ברור להם שמדובר בסוגיה שמצריכה היכרות עם החוק. הרי מקבל הירושה רוצה מן הסתם לשמור אותה לעצמו, בזמן שהצד השני מעוניין לבדוק אם יש לו את הזכות לקבל נתח. מדריך זה עולה לרשת כדי להציג את המידע הרלוונטי לנושא, במטרה לסייע למי שנתקלו בו מקרוב. הישארו כאן ותגלו תוך זמן קצר מה עליכם לעשות.
קודם כל – קראו את הסכם הממון שנחתם בעבר
כידוע, ישנה המלצה לחתום על הסכם ממון טרם קיום החתונה. שכן, כך מתאפשר לבני הזוג לחלק את הנכסים ששייכים להם באופן שקול. בשלב ראשוני זה נמליץ לכם לבדוק את הסכם הממון שחתמתם בעבר (אם יש לכם הסכם שכזה), כדי שתוכלו לבדוק מה מופיע בו בהקשר של זכויות בירושת בן הזוג. נדגיש שבני זוג שאין להם הסכם ממון, צריכים לפעול על פי הדין שיוצג בהרחבה בפסקאות הבאות.
מה החוק אומר על כספי ירושה שניתנו במהלך הנישואים?
בירור שערכנו בנושא העלה שיש כלל שיחול עליכם בהתאם לוותק שנות הנישואים שלכם. בני זוג שהתחתנו לפני התאריך 1.1.74 צריכים לנהוג בהתאם להסדר איזון משאבים. חוק זה קובע שכל אחד מבני הזוג יכול לקבל כחצי משווים של הנכסים ששייכים לבן הזוג, במידה והירושה התקבלה בזמן שבני הזוג כבר היו נשואים. אם מצאתם את עצמכם במצב שכזה, עליכם לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ מקצועי מצד עו"ד לענייני ירושה גיא קמרי שיסייע בעת הצורך.
מה החוק אומר לגבי קבלת הירושה טרם הנישואים?
חשוב לציין את סעיף 5 (א) (1) לחוק יחסי הממון שנוגע לזוגות שהתחתנו לאחר ה – 1.1.74. חוק זה קובע שנכסים שהיו שייכים לאחד מהצדדים לפני הנישואים או שהתקבלו בירושה, אינם צריכים להתחלק בין בני הזוג במידה והם החליטו להתגרש. אלה יועברו במלואם לבן הזוג שקיבל את הירושה מראש. השניים יכולים כמובן להחליט אחרת, במידה ויש להם הסכם ממון.
צריכים הכוונה? פנו לעורך דין!
זה לא סוד, דיני גירושין וירושה לא שגורים בפיהם של אנשים כמונו, שלא למדו את תחום המשפט באופן מעמיק. לכן, ההמלצה שלנו היא לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין ירושות שיסייע בבירור הזכויות שמגיעות לכם על פי החוק.
השורה התחתונה – זה הזמן לנצל את הזכויות שלכם
עד כאן המדריך שריכז את האינפורמציה הדרושה לבני זוג שהחליטו להתגרש, בזמן שיש לאחד מהם כספי ירושה. בשלב זה אתם יודעים מהן דרכי התמודדות עם תרחיש מורכב שכזה. כך שנותר לכם רק להגיע לעורך דין מומלץ בדיני ירושה שיבדוק את המקרה ויסייע בקבלת הזכויות שמגיעות לכם על פי החוק.