הסכמי אברהם שנחתמו בשנת 2020 פתחו בפני משקיעים ישראליים את האפשרות להשקיע בדובאי, אחת הערים הגדולות והחשובות באיחוד האמירויות, השותפה הבכירה בהסכמים אלו. לצד השקעות בתחומים כלכליים שונים, משקיעים ישראליים רבים בוחרים לבצע השקעות נדל"ן בעיר מתוך הבנה שהם יכולים ליהנות מתשואות משמעותיות לאורך זמן. על מנת להשקיע בדובאי, צריך ללמוד את הנושא ולדעת מה הם כללי הזהב להשקעות נדל"ן בעיר.
למה משתלם להשקיע בנדל"ן בדובאי
ישנן 5 סיבות עיקריות מדוע משתלם להשקיע בנדל"ן בדובאי. חלק מהסיבות קשורות ישירות למקום וחלק אחר מהן קשורות לאופציות נגדיות, כאלה שאפשר למצוא בישראל או במקומות אחרים והן הרבה פחות משתלמות ביחס להשקעות בדובאי.
סיבה ראשונה – תשואה.
התשואה השנתית הממוצעת בדובאי עומדת על 5%-6% וניתן למצוא גם תשואות גבוהות יותר. אלו מספרים שלא מוכרים לנו בישראל, כאן התשואה עומדת על פחות מ-3%.
סיבה שנייה – אפשרויות.
בדובאי אפשר למצוא מאוד אפשרויות להשקעה, בין אם זה נכסים למגורים או לעסקים, ישנן אופציות רבות וישנם קהלי יעד רבים ואטרקטיביים. מאחר ומדובר על שוק תיירותי פורה, אז אפשר לייצר השקעות עבור שכירות לטווח קצר.
סיבה שלישית – זירה נוחה למשקיעים.
דובאי היא עיר נוחה מאוד למשקיעים, בכל אספקט. המטרה שלה עיר היא למשוך אליה משקיעים זרים ולכן היא מספקת את התנאים הנוחים והאטרקטיביים ביותר עבור משקיעים, במטרה שהם יהיו מוכנים להשקיע הרבה מאוד כסף ויעזרו לבנות ולקדם את המקום.
סיבה רביעית – אין מיסוי.
בדובאי אין מס שבח, רכישה או שכירות, לכן משתלם לחפש נכסים ופרויקטים להשקעות בעיר.
סיבה חמישית – יציבות.
להבדיל ממדינות שונות באזור, דובאי היא מדינה מאוד יציבה, הן כלכלית והן מדינית וזה מקנה ביטחון למשקיעים.
5 כללי ברזל שכל משקיע בדובאי חייב להכיר
כלל ראשון – ברומא תתנהג כמו רומאי.
כלומר, אי אפשר להתנהג בדובאי כמו במדינות אחרות, בטח לא כמו בישראל. אומנם מדובר על מדינה שנחשבת ידידותית למשקיעים זרים אך הציפייה היא שהם יתנהגו בהתאם ויפעלו על פי החוק והתרבות במקום.
כלל שני – תבחנו היטב את ההשקעה.
למרות שישנן הרבה מאוד השקעות משתלמות בדובאי, יהיה נכון לבחון אותן היטב, לנתח אותן בצורה מלאה ורק אז לבצע את ההשקעה.
כלל שלישי – היעזרו באנשי מקצוע מנוסים.
כל השקעה בנדל"ן מחייבת להיעזר באנשי מקצוע מנוסים, אחת כמה וכמה כשמדובר על מקום כמו דובאי שמתנהל בצורה מסוימת וצריך להכיר אותו היטב לפני שמשקיעים בו.
כלל רביעי – בחירה מושכלת של אזור ההשקעה
דובאי מחולקת למספר אזורים, לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. רצוי לבדוק כל אזור ולבחון האם משתלם להשקיע בו.
כלל חמישי – בדיקות משפטיות.
לפני שניגשים לבצע השקעה, יש לבצע בדיקות מקיפות בהיבטים משפטיים, לוודא שניתן להשקיע בנכס ללא שום בעיה.