אם העסק שלכם הוא בתחום הייצור, אריזה, אחסון או הפצה של מזון, חשוב שתקבלו רישיון יצרן מהרשויות. הרישיון הזה ניתן על ידי משרד הבריאות, והוא מבטיח שהעסקים מהסוג הזה עומדים בכל התקנות המחמירות למען שמירה על בריאות הציבור שצורך את מוצריהם. כדי לקבל את רישיון היצרן יש מספר שלבים שונים שצריך לעבור, ונפרט עליהם ככל הניתן כאן לפניכם.
שלב 1: איסוף המידע על העסק והנכס
השלב הראשון של הנפקת רישיון יצרן כולל הערכה מקיפה ויסודית של כלל בית העסק. צוות של ייעוץ רישוי יבקר במקום בכדי להבין את הפעילות של העסק, את הספקים שמגיעים, איך נראים התהליכים היומיומיים וכדומה. זה רלוונטי גם עבור עסק קיים וגם עבור עסק חדש מהניילונים. יבדקו גם את תוכניות הבנייה, ימדדו את השטח ויבצעו שלל בדיקות נוספות. בשלב זה גם נפתח תיק הרישוי בעירייה. יש ערים שבהם שלב זה ייראה מעט אחר, לדוגמה רישוי עסקים בראשון לציון יהיה גם מול העירייה וגם מול גורמים נוספים.
שלב 2: תכנון והכנת תוכניות עסקיות
השלב הבא יהיה להכין תוכניות מפורטות של העסק. זה צריך להיעשות בהתאם לכל התקנות המפורטות בחוק, כך שהעסק יעמוד בהנחיות השונות. אם העסק כבר קיים שלב זה עשוי להיות כרוך בשינוי מתווה העסק, לדוגמה בשיפוץ התשתיות השונות, הרחבה המבנה, תגבור הבטיחות ועוד. עסק חדש יצטרך להראות שהתוכניות שלו לבנייה ולמערכות השונות מתאימות להגדרות של הגורמים הרלוונטיים.
שלב 3: הגשת הבקשה להנפקת רישיון יצרן
לאחר מכן תוגש הבקשה להנפקת הרישיון. את זה מומלץ לעשות באמצעות חברה מקצועית שתוכל למלא את כל הטפסים הרלוונטיים, להוכיח שהעסק עומד בתקנות הנדרשות וכדומה. בשלב זה הרשויות יבדקו את הבקשה שהוגשה ויוודאו שהעסק אכן עומד בכל הדרישות כך שהוא יפעל בצורה בטוחה וחוקית.
שלב 4: קבלת הרישיון
בשלב זה יוכלו לאשר לעסק את הבקשה ולהעניק לו את רישיון היצרן. כך העסק יוכל להמשיך לפעול על פי תוכניותיו.
החשיבות של רישיון יצרן
אמנם נשמע שיש המון בירוקרטיה שצריך לעבור, אבל יש לזה סיבה טובה- רישיון יצרן הוא חיוני לצורך שמירה על בריאות הציבור בארץ. רישיון זה מבטיח שעסקים שעוסקים בתחום ייצור המזון והפעילויות הנלוות לכך שומרים על סביבת עבודה סטרילית, בודקים את המזון בקפידה, מקבלים חומרי גלם מספקים מורשים ומוודאים שתהליך הייצור כולו תקין ובטיחותי.
לסיכום
רישיון יצרן הוא חשוב מאוד עבור עסקים מתחום המזון. כדי לקבל אותו יש לעבור כמה שלבים שונים, כולל בדיקת תוכניות, ביצוע התאמות והגשת הבקשה. לייעול התהליך ולהשגת הרישיון, מומלץ מאוד להיעזר בחברה מקצועית בתחום. חברה כזו תוכל לעזור לכם לוודא שכל השלבים מתבצעים כמו שצריך ולחסוך לכם את כאב הראש הבירוקרטי.