תאונת עבודה יכולה לשנות את חייו של אדם מקצה לקצה, הן מבחינה פיזית והן מבחינה כלכלית. אחת ההטבות שיכולות לסייע לאנשים שנפגעו בתאונת עבודה היא פטור ממס הכנסה .פטור זה יכול להקל משמעותית על הנטל הכלכלי הכרוך בטיפול רפואי ,שיקום והתאמת מקום המגורים. במאמר זה נפרט את השלבים וההליכים הנדרשים להגשת בקשה לפטור ממס הכנסה בעקבות תאונת עבודה.
מדוע לפנות לפטור ממס הכנסה לאחר תאונת עבודה?
תאונת עבודה יכולה לגרום לנכות רפואית, להפחתת יכולת העבודה או לאובדן כושר עבודה מלא. במקרים כאלו החוק מאפשר לאנשים עם נכות רפואית גבוהה לקבל פטור ממס הכנסה על מנת להקל על הקשיים הכלכליים הנלווים למצבם.
מי זכאי לפטור ממס הכנסה עקב תאונת עבודה?
הזכאות לפטור ממס הכנסה נקבעת על פי אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי. ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, כך גדלים הסיכויים לקבלת הפטור. במילים אחרות מדרגת נכות של 90% על פגיעה אחת או שקלול של מספר פגיעות או מחלות, ניתן לקבל את הפטור. יתרה מכך, ניתן לקבל את הפטור גם על נכות זמנית של 185 יום לפחות.
כיצד תגישו בקשה לפטור ממס הכנסה?
1. קביעת אחוזי נכות
- פנייה לביטוח לאומי – לאחר תאונת עבודה יש לפנות לביטוח הלאומי ולהגיש תביעה להכרה בנכות רפואית.
- ועדה רפואית – הביטוח הלאומי יזמן אתכם לוועדה רפואית שתבחן את מצבכם הרפואי ותקבע את אחוזי הנכות.
2. הגשת בקשה לפטור ממס הכנסה
- איסוף מסמכים – לאחר קביעת אחוזי הנכות יש לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים כמו, אישור על אחוזי הנכות, אישורי הכנסה ,טופס 106 ועוד.
- הגשת הבקשה – יש להגיש את הבקשה לרשות המיסים יחד עם כל המסמכים הנדרשים.
3. בדיקת הבקשה
- בדיקה מקיפה – רשות המיסים תבדוק את הבקשה ואת המסמכים המצורפים ולאחר מכן תגיע להחלטה.
4.סיוע מקצועי
- פנייה לחברה מקצועית – סיוע וליווי מקצועי של חברה למימוש זכויות רפואיות כמו חברת בשביל הזכויות תגדיל את סיכויי ההצלחה לקבלת הפטור.
על מה יש להקפיד כדי לקבל תוצאות טובות?
- מלאו את כל הטפסים בצורה מדויקת ומפורטת.
- ודאו שכל המסמכים הרלוונטיים מצורפים לבקשה.
- במידה ולא תקבלו פטור הגישו ערעור עד 45 יום מקבלת התשובה.
- במידה וקיבלת פטור תוכלו לתבוע אותו 6 שנים אחורנית.
- קבלו סיוע מקצועי מחברה בעלת ניסיון והוכחות להצלחות קודמות.
סיכום
תהליך קבלת פטור ממס הכנסה בעקבות תאונת עבודה יכול להיות מורכב אך הוא הכרחי כדי להבטיח את זכויותיכם. על ידי ביצוע השלבים המתוארים במדריך זה ובאמצעות סיוע מקצועי, תוכלו להגדיל את הסיכויים לקבלת הפטור המגיע לכם.