התנהלות כלכלית בריאה כוללת התנהלות בשני רבדים. הוצאות וחסכונות. מצד אחד, ישנן הוצאות שוטפות, הכרחיות או עבור דברים שאנחנו רוצים. מצד שני, עלינו להקפיד ולחסוך כסף בצד בשביל שנוכל להשתמש בו, ביום מן הימים, אם נידרש לכך. פוליסת חיסכון היא כלי פנסיוני בעזרתו אנחנו יכולים לחסוך כסף וליהנות ממנו בעתיד.
מה זו פוליסת חיסכון וכיצד היא עובדת?
פוליסת חיסכון היא למעשה תוכנית בה המבוטח יכול להפקיד כסף, באופן חד פעמי או בהפקדה חודשית קבועה ולמשוך את הסכום שהצטבר בה, בין אם זה במועד אחד ספציפי, מספר מועדים מוסכמים או בכל עת שירצה.
המטרה של פוליסת חיסכון היא לאפשר לחוסכים ליהנות ממסלול נוח בו יוכלו לחסוך ולצבור כסף לאורך זמן ולהשתמש בו מתי שהם רוצים וצריכים. לדוגמא, הם יכולים לבחור בפוליסת חיסכון קצרת טווח, המוגבלת לשנה, במהלכה יש להם אפשרות למשוך את הכסף בתאריך ספציפי. במשך תקופה זו ההפקדות החודשיות מצטברות ולצידן הריביות שהפוליסה צוברת.
פוליסת חיסכון היא דבר אידיאלי מאחר והיא מאפשרת זמינות ונגישות לחוסך, אופציה ליהנות מנזילות של הכסף בכל עת שירצה. להבדיל מתוכניות חיסכון רגילות, בנקאיות, במקרה של פוליסת חיסכון יש לחוסך אפשרות ליהנות ממגוון אפשרויות בחירה בין מסלולים שונים, שבכל אחד מהם הריבית היא שונה ולכן גם התשואה היא אחרת.
מה צריך לבדוק כשבוחרים פוליסת חיסכון
לפני שניגשים לבחור ולפתוח פוליסת חיסכון, חשוב מאוד לבדוק 5 נקודות עיקריות:
נקודה ראשונה, באיזה שלב אפשר לפתוח את התוכנית והאם זה מחויב בתשלום קנס מסוים. בדרך כלל, חברות המציעות פוליסות חיסכון מאפשרות לפתוח כל תוכנית בנקודת זמן מסוימת או במספר נקודות. מוטב כמובן לבחור את האופציה הרחבה יותר בשביל שיהיה אפשר ליהנות מאופציות שונות ולא להיות תלויים רק באופציה אחת.
נקודה שנייה, מה הריבית שניתן לקבל על הפוליסה והאם היא משתנה. במסלולים של חסכונות כמו במסלולים של הלוואות, ישנם פרמטרים שונים לריביות, כולל הבדל בין ריבית קבועה לריבית משתנה. צריך לבדוק מה האופציה המשתלמת יותר ואיך כל אחת מהאפשרויות נקבעות.
נקודה שלישית, האם יש סכום מינימום ומקסימום שצריך להפקיד בתוכנית מדי חודש או בכלל. בדרך כלל, קיים סכום מינימום של 50 שקל להפקדה. כמו כן, קיים סכום מקסימום אותו ניתן להפקיד בפוליסה. יש לבדוק מה הם הסכומים והאם הם תואמים למה שאנחנו מחפשים.
נקודה רביעית, יש לבחון איך פותחים את התוכנית, מה זה דורש ומה גובה דמי הניהול שצריך לשלם עבור הפוליסה.
נקודה חמישית, יש לבדוק באיזה סגנון של פוליסה מדובר והאם היא חשופה לשוק ההון ולסיכונים שחלים בו. בהתאם, יש לבדוק מה טיב האחריות של החברה שאחראית על הפוליסה כלפי החוסכים שלה.