באילו מקרים כדאי לפנות לעו"ד דיני עבודה?

מעטים הם האזרחים שמכירים במקרים שמצריכים פנייה בהולה לעורך דין לדיני עבודה. עובדה זו גרמה לנו להעלות את המדריך הנוכחי שירכז את 3 המקרים הנפוצים. כאשר המטרה היא לאפשר לכם, הגולשים, לבדוק את ההתאמה לתרחישים שאירעו לכם, כדי שתוכלו לפנות לקבלת ליווי מקצועי בעת הצורך. הישארו כאן ותבדקו אם חוויתם את אחד יותר מהמצבים שיוצגו בהמשך.

 

מקרה ראשון – התמודדות עם פיטורים או התפטרות

בחרנו לפתוח את המדריך במקרה הנפוץ ביותר שכנראה עלה לכותרות בעקבות הפיטורים הרבים שאירעו לאחרונה בשוק העבודה. תרחישים מסוג זה מצריכים הסתייעות מצד עורך דין, כדי שזה יבדוק שהמעסיק מכיר בזכויות העובד ומיישם אותן. נסביר שכל עובד צריך לעבור תחילה שיחה רשמית שנקראת "שימוע" בעגה המקצועית. החוק קובע שצריך למסור לעובד זמן היערכות מסוים, כדי שזה יוכל להכין את עצמו לקראת הפגישה. ניתן להסתייע בשירותיו של עורך דין לפני הפגישה ובמהלכה, כדי שהוא ויוודא שהמעסיק מתנהל כשורה.

פיטורים או התפטרות

 

מקרה שני – אפליה או קיפוח במקום העבודה

תתקשו אולי להאמין, אבל יש עדיין מקומות עבודה ש"מטפחים" אפליה וקיפוח כלפי העובדים שלהם. בירור שערכנו גילה שעיקר האפליה באה לידי ביטוי בעקבות גזענות שנוגעת לרקע העדתי. מי שנתקל במקרה שכזה, צריך לפנות באופן מידי לעורך דין שזו כתובתו: shaykamri-law.co.il. שכן, מדובר בעבירה על החוק שקובע שאוסר על אפליה מטעמי לאום או דת.

 

מקרה שלישי – הטרדה מינית

לצערנו, יש לא מעט גברים ונשים שעוברים הטרדות מיניות במקום עבודתם. אלה צריכים לפנות לעורך דין עבודה בהקדם האפשרי, כדי שהוא יטפל בתלונות ויבדוק מה ניתן לעשות, כדי להפסיק את התופעה. נציין שעורך הדין יכול להעביר למעסיק את המידע, כך שהוא מפריד בין המחלקות של העובדים, עורך שיחת נזיפה (לעובד או העובדת המטרידים) ובמקרים מסוימים אף מזמין את המטרידן לשימוע.

אפליה או קיפוח

 

כך תגיעו לעו"ד נחשב ומומלץ

נבקש להדגיש שעליכם להימנע מפנייה אקראית לעורך דין שעוסק בדיני עבודה. שכן, תצטרכו לבדוק מראש שמדובר בבעל מקצוע שעונה על 3 הקריטריונים הבאים:

  • בעל וותק רב בתחום
  • התמודד בעבר בתיקים דומים
  • נכתבו עליו המלצות טובות מצד לקוחות קודמים

 

נציין בהזדמנות זו, רגע לפני סיום, שתוכלו לקרוא חוות דעת שנכתבו בלשונית הביקורות של גוגל אודות משרדו של עורך דין מסוים שנמסר לכם על ידי חבר, קרוב משפחה או כל גורם אחר.

 

השורה התחתונה –הגיע הזמן לפנות לעורך דין

עד כאן המדריך שריכז את 3 המקרים הנפוצים שיגרמו לכם לפנות לעורך דין לדיני עבודה. בשלב זה יש בידיכם את המידע הרלוונטי, כך שנותר לכם רק ליישם את הנכתב לעיל ולקבל את הליווי המקצועי ביותר. נזמין אתכם להעביר את הפרטים הללו הלאה, כדי לסייע בהעלאת המודעות לנושא החשוב.

עו_ד מומלץ

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף