6 יתרונות לעוסק מורשה מול חברה בע"מ

על מנת להיות עצמאיים, תידרשו לפתוח עסק על מנת לשלם מס מבחינה חוקית. כשבאים לפתוח עסק, בדרך כלל סוג העסק יהיה אחת מבין האפשרויות הבאות: עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ. לכל סוג עסק יתרונות וחסרונות, כל סוג עסק מתאים למקרה אחר ויש להתאים את סוג העסק לסוג ההכנסה כעצמאי. במידה ואתם מתלבטים בין פתיחת עוסק מורשה, לבין פתיחת חברה בע"מ, הגעתם למקום הנכון.

בכתבה הבאה נסביר מה הוא עוסק מורשה, ומה היא חברה בע"מ, נערוך השוואה בין השניים וגם נעניק לכם  6 יתרונות לפתיחת עוסק מורשה, על פני חברה בע"מ.

 

קודם כל – קצת סדר במושגים

מה הוא עוסק מורשה?

עוסק מורשה הוא צורת התאגדות לעסק עצמאי בגודל קטן או בינוני, אשר תזרימו מעל 100 אלף שקל  בשנה, כאשר כדאי לדעת כי כל שנה הרף לכך מתעדכן. המשמעות לפתיחת עוסק מורשה מתבטאת בכך שהעסק ובעל העסק הם ישות משפטית אחת. כלומר, מספר העסק הוא תעודת הזהות של בעל העסק.

מי שעונה על ההגדרה לעוסק מורשה, מחויב לגבות מלקוחותיו מס מע"מ, כלומר מס ערך מוסף,  על מוצריו ושירותיו, להוציא להם קבלה או חשבונית מס, ולבצע דיווחים על הכנסותיו על בסיס חודשי למע"מ. הדוח כולל את הכנסתו של העסק באותה תקופה, יחד עם המע"מ שנגבה ועם המע"מ שקוזז.

יתרונות עוסק מורשה

מה היא חברה בע"מ?

חברה בע"מ חברה בערבון מוגבל. זוהי צורת התאגדות שבה בשונה מעוסק מורשה, הישות המשפטית של החברה שונה מהישות המשפטים של בעל החברה. כלומר, יש הפרדה משפטית גמורה בין החברה לבין הבעלים שלה. חברה בע"מ מחויבת בהנהלת חשבונות וגם בניהול ספרים לפי החוק.

הערבון המוגבל של החברה מתייחס לערבות של הבעלים בחובות החברה, במקרה ויהיו. כלומר – במקרה והחברה מגיע לפשיטת רגל, המשקיעים, העובדים, והלקוחות אינם יכולים לתבוע מבעל החברה יותר ממה שמאפשר החוק.

 

הדמיון בין עוסק מורשה וחברה בע"מ

ישנם שני מאפיינים מרכזיים המשותפים לשתי צורות התאגדות אלו. ראשית כל, בדרך כלל שני סוגי ההתאגדות ייעזרו בשירותיו של רואה חשבון לדיווחי המס וניהולו. נוסף על כך, שני העוסקים מחויבים לגבות מלקוחותיהם מע"מ ולדווח עליו באופן חודשי.

 

יתרונות לעוסק מורשה מול חברה בע"מ

נציג כעת את יתרונות עוסק מורשה על פני חברה בע"מ.

  1. ביצוע הנהלת חשבונות פשוטה יחסית, לעומת הנהלת חשבונות של חברה בע"מ שהינה מורכבת יותר בדרך כלל.
  2. בעל העסק בעוסק מורשה נחשב בסופו של דבר לעצמאי, דבר שמזכה אותו בהטבות והקלות שונות.
  3. בעת הפתיחה אין צורך בשכירת עורך דין.
  4. תהליך הפתיחה מהיר וקל יותר.
  5. תהליך הסגירה הינו קל יותר.
  6. אין צורך בתשלום אגרות לרשם החברות.

 

לסיכום,

לסיכומו של עניין, ניתן לומר כי אדם שרוצה לפתוח עסק חדש, הכנסותיו הם מעל 100 אלף שקל בשנה ומעדיף כמה שפחות בירוקרטיה, יעדיף לפתוח עוסק מורשה על פני חברה בע"מ. זאת משום שפתיחת עוסק מורשה מתבצעת בצורה מהירה וזולה יותר. כמו כן, תהליך הנהלת החשבונות הוא פשוט יותר וכן במקרה של סגירת העסק – אופן הטיפול מהיר וקל יותר.

יתרונות עוסק מורשה

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף

הליך בוררות עם בוררים מובילים בתחום

בעולם העסקים המודרני, חברות גדולות ובינוניות נתקלות לעתים קרובות בסכסוכים מסחריים שעלולים להשפיע באופן משמעותי על פעילותן. במצבים אלה, הליך בוררות יעיל עם בוררים מקצועיים